1/9/06

Επικοινωνήστε Μαζί Μου

Δεν κρύβω πως ο πρωταρχικός στόχος της δημιουργίας αυτού του blog είναι η συστηματική επικοινωνία με τους αναγνώστες. Κι αυτό διότι αν υπάρχει κάτι που έχω αποκομίσει από το ακαδημαϊκό ταξίδι μου προς την «Ιθάκη», αυτό είναι πως η αλήθεια μπορεί να προσεγγιστεί μόνο μέσω της επικοινωνίας και της αλληλοκατανόησης. Υπό μια σημαντική έννοια, αλήθεια εστί επικοινωνία.

Σας προσκαλώ λοιπόν να επικοινωνήσετε μαζί μου με σχόλια, παρατηρήσεις και –κυρίως– ενστάσεις. Αφήστε τα σχόλιά σας πάνω σε συγκεκριμένα άρθρα πατώντας στον ενεργό κρίκο «σχόλια αναγνωστών» ή «Post a Comment», που βρίσκεται στο τέλος κάθε άρθρου. Για γενικότερα σχόλια πάνω στο blog, πατήστε εδώ. Μπορείτε επίσης να μου στείλετε προσωπικό ημέιλ στη διεύθυνση «fitsanakisπαπάκιgmail.com».

13 σχόλια:

Ολύμπιος είπε...

Γεια σου Σήφη
Ολύμπιος

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο για το αποκαλυπτικό άρθρο!
Πολλοί Έλληνες θα ήθελαν να γνωρίζουν όσα διαδραματίζονται στη Σομαλία (με τυχόν περαιτέρω δημοσιεύσεις του άρθρου σε ελληνικές εφημερίδες και περιοδικά).
Έλληνας (Σουηδία).

Σήφης Φιτσανάκης είπε...

Φίλε από τη Σουηδία, ευχαριστώ για τα κολακευτικά σου σχόλια. Δίχως να θέλω να σε απογοητεύσω, σε προειδοποιώ να μην περιμένεις τυχόν αναδημοσιεύσεις του άρθρου για τη Σομαλία στον ελληνικό τύπο. Κι αυτό διότι δεν βρίσκεται χώρος στον ελληνικό τύπο για διεθνείς ειδήσεις. Ο ελληνικός τύπος δεν ενδιαφέρεται για διεθνείς ειδήσεις --ακόμα και όταν αφορούν άμεσα την Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο το ότι τόσοι πολλοί συμπατριώτες μας βρίσκονται στο σκοτάδι όσον αφορά διεθνείς εξελίξεις. Άλλωστε υπάρχουν τόσα εγχώρια «σκάνδαλα» (της πλάκας) που μονοπωλούν την ειδησεογραφία...

ζ είπε...

Πραγματικά είμαι κατάπληκτος με τα προσόντα και τα γνωστικά αντικείμενα που έχεις ασχοληθεί/σπουδάσει...

Γράφεις:"Ξεκίνησα αυτό το blog όχι τόσο για να δημοσιεύω –άλλωστε τα άρθρα μου δημοσιεύονται αλλού– αλλά για να συγκεντρώσω εδώ τα όσα γράφω και ν’ ανοίξω διάλογο με τους αναγνώστες –ιδιαίτερα εκείνους που διαφωνούν." Εκτός από το ΑΝΤΙ (που δυστυχώς και τόσο αναπάντεχα τελειώνει την εκδοτική του πορεία),πού αλλού μπορώ να βρω γραπτά σου;

Σήφης Φιτσανάκης είπε...

Φίλε/η "ζ", μια πρακτική λύση που θα σου πρότεινα είναι να επισκέπτεσαι τακτικά αυτό εδώ το blog. Αυτό που θα προσπαθήσω να κάνω, σταδιακά, είναι να αναδημοσιεύω εδώ οτιδήποτε γράφω, είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό. Σιγά σιγά θα αναδημοσιεύσω και παλαιότερα κείμενά μου, στα ελληνικά και στα αγγλικά. Μπορείς να μου στείλεις αν θες ημέιλ (fitsanakis "παπάκι" gmail.com) και θα χαρώ να σε κατευθύνω σε άλλα κείμενά μου (άρθρα, βιβλία) στα αγγλικά ή στα ελληνικά.

LEFT LIBERAL SYNTHESIS είπε...

Αγαπητέ κύριε Φιτσανάκη

Απο τις τυχαίες αναζητήσεις στο δύκτιο (άλλωστε πως αλλιώς??) σε βρήκαμε.
Τό σύνολο των δημιοσιεύσεων σου,δείχνει να μας αφορά άμεσα
Ποιους??
Ας συστηθούμε
Είμαστε μια ομάδα αριστερών πολιτών που εργαζόμα-στε ,αποσπασματικά ,αλλά με όρεξη γαι ένα εγχείρημα που κωδικα αποκαλούμε Φιλελεύθερη Αριστερά.
Θα ήταν αδύνατο να το περιγράψουμε εδώ,αλλά για να συνενοηθούμε,πιστεύουμε ότι στην Ελληνική Αριστερά υπάρχει ένα τρομερό έλλειμα μη κρατικών αλλά δημόσιων πρωτοβουλιών ,και μία ανεπίτρεπτη θεωρητική απόσταση απο τις έννοιες των Αγορών και του Επιχειρειν.
Στα πλαίσια αυτά μας γοητεύουν πλευρές της Αμερικάνικης Αριστεράς,ο Rorty,το κινημα Mutualism κλπ
Το κείμενο σας στην MD μας φαίνεται πολύ ενδιαφέρον και για δημοσίευση στα ιστολόγια μας.
Υπάρχει η άδεια σας γι'αυτό??
Προς το παρόν το εγχέιρημα μας έχει μια έκφραση σε δύο παράλλληλα ιστολόγια
LEFT LIBERAL SYNTHESIS
http://leftliberalsynthesis.blogspot.com/
E-LEFT FORUM
http://liberal-left.blogspot.com/

Θα προσπαθήσω να σας στείλλω το ίδιο μήνυμα στην ηλ.διεύθυνση σας

Θα χαρούμε να περιεργαστήτε τα ιστολόγια μας.

Suicidal Flower είπε...

Αγαπητέ μου Σήφη,

Τυχαία βρήκα ένα απόσπασμα από το Blog σου και πραγματικά έμεινα άφωνος όταν συνειδητοποίησα πως ακόμα υπάρχουν σκεπτόμενοι άνθρωποι.
Ο λόγος γίνεται για το άρθρο "Η Μυθολογία Περί «Εβραϊκού Λόμπι»".
Τυχαίνει να είμαι Έλληνας Εβραίος ( η σειρά Εθνικότητα - Θρήσκευμα δεν είναι τυχαία που τα όρισα) και πραγματικά απορώ πώς μερικοί άνθρωποι μορφωμένοι (όπως θέλουν να λέγονται) μπερδεύουν ακόμα την Υπηκοότητα με το θρήσκευμα.
Όπως και να έχει αυτό είναι κάτι που αν δεν διδαχτεί από την ίδια την οικογένεια δεν μπορεί να γίνει τίποτα ό,τι όση ενημέρωση και αν υπάρξει έπειτα.
Εκτός αυτού, βλέπεις, ο κόσμος έχει μάθει να "καταπίνει" αμάσητο ό,τι του πλασάρουν τα ΜΜΕ.
Πραγματικά σε συγχαίρω,

Φιλικά,
Ι.Κ

Σήφης Φιτσανάκης είπε...

Φίλε Ι.Κ., αντέγραψα το σχόλιό σου στη σελίδα του σχετικού άρθρου και δίνω εκεί μια συνοπτική απάντηση. Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

Αμετανόητος είπε...

Ελπίζω να μην απογοητευτείς καί σταματήσεις να γράφεις.Τα κείμενα σου είναι πολυτιμα στη μειοψηφία που σε παρακολουθεί...

Σήφης Φιτσανάκης είπε...

Σ' ευχαριστώ για το σχόλιό σου, φίλε. Τα περισσότερα κείμενά μου τα τελευταία χρόνια είναι στα αγγλικά. Μερικά από αυτά (ομολογουμένως κάπως εξειδικευμένα) μπορείς να τα βρεις στο http://www.intelnews.org . Όποτε υπάρχει κάποιο κείμενό μου που κυκλοφορεί στα ελληνικά, θα το ανακοινώνω σ' αυτό εδώ το μπλογκ. Όσο για την απογοήτευση, και μιλώντας προσωπικά, ομολογώ ότι είναι πια δυστυχώς αναπόσπαστο μέρος του ντεκόρ της νεοελληνικής πραγματικότητας (εκδοτικής και μη)... Να είσαι καλά.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Σήφη,

Απόψε 'έπεσα' τυχαία πάνω στο ιστολόγιό σου και μάλλον από τούδε θα είμαι μόνιμος αναγνώστης -ενίοτε και σχολιαστής- των αναρτήσεών σου. Σε αυτές (τις αναρτήσεις, αλλά και στα άλλα κείμενά σου) μου αρέσει:
Κατά πρώτον ο λόγος σου. Είναι επιστημονικός (δεν εννοώ τον τρόπο έκφρασης ή την ορολογία, αλλά τη μεθοδολογία του συλλογισμού σου). Δεν βρήκα ούτε ένα αυθαίρετο συμπέρασμα -ανεξάρτητα αν το θεωρώ σωστό ή όχι-.
Κατά δεύτερον, ότι σε ορισμένα ζητήματα διαφωνούμε. Άρα, ιδού πεδίον διαλόγου λαμπρόν!

Χαιρετισμούς,
Μάρκος

Σήφης Φιτσανάκης είπε...

Σ' ευχαριστώ, Μάρκο. Έχεις δίκιο για την επιστημονική μεθοδολογία, και θα σου πω ότι με ενοχλεί το γεγονός ότι δεν επιστρατεύεται πιο συχνά στην Ελλάδα. Είναι ειρωνικό στη χώρα που ανακάλυψε τη λογική να είναι σήμερα εξαίρεση η αυτονόητη επιστράτευση επιστημονικής μεθοδολογίας. Αν είδες την ανόητη τηλεμαχία Καραμανλή/Παπανδρέου χθες θα καταλάβεις τι εννοώ. Θα τα ξαναπούμε.

Πνευματικός είπε...

Καθαρή η σκέψη σου. Πείθει. Εμπνέει τη σιγουριά. Προσανατολίζει.
Δε ζητάμε τίποτε τρομερό. Μιά αλήθεια. Μιά αδέσμευτη Πατρίδα. Μιά οικουμενική κοινότητα στηριγμένη στη δικαιοσύνη.